Таємниця жовтої кімнати

2013-08-10

/Files/images/IMG_2058.jpg

Пам’ятаєте стару казку про Попелюшку, в якій за волею доброї чарівниці в назначений час ґарбуз обернувся на карету, а працелюбна дівчина на прекрасну красуню?

Я пригадала цю історію коли під кінець чергового суботнику , зусиллями волонтерів «біла» кімната перетворилась на залу активної реабілітації.

Восени минулого року було розпочато реконструкцію приміщення ГО «Стимул». Ознайомлення з майбутнім обсягом робіт починалося саме з цієї кімнати.

/Files/images/PICT1364 (1).JPGКутова кімната могла стати і ігровою і навчальною. Зручне положення і достатне природне освітлення дозволяли мріяти і надихали розпочати. Нас не спиняв ії стан , який на той момент був просто жахливим. Синя, місцями оббита фарба на стінах практично відсутня підлога, завжди вологий кут…

Одним із перших партнерів проекту «Незалежного життя» стала компанія «Едем» - вітчизняний виробник шпалер преміум класу. Пригадую, як немов діти раділи цій допомозі дорослі. Можливо, саме в той момент дехто вперше повірив у власні сили і успіх проекту.

І ось тепер, майже через рік добро повертається задоволенням і гордістю від досягнутого. Поблискують новизною сучасні батареї опалення, пасує до жовтого кольору пофарбованих шпалер ламінат.

Тепер черга за спорт знаряддям, яке допоможе малюкам і дорослим робити все нові кроки до такого бажанного незалежного життя.

Це не завжди просто називатися «На рівних» і дійсно бути такими. Іноді руки опускаються і хочеться поскиглити , а інколи просто не розумієш і чому це вібувається саме з тобою?! Але слабкість відступає і ти знову відчуваєш, що готовий взяти на себе відповідальність - стаєш і просто робиш правильні речі. І тоді до тебе приєднуються ті, чія підтримка необхідна саме зараз. І не за вказівкою зверху, а за покликанням серця збраються гуртом різні за фахом віком і навідь станом здоров’я люди і роблять неможливе. Безкоштовно, не потребуючи відзнак і винагород, з доброї волі кожен робить те на що здатен. І відбувається справжне диво, як у старій казці –руїни стають комфортабельними кімнатами, працьовиті волонтери-добрими чарівниками , а офіс «Стимулу» - Центром активної соціокультурної реабілітації «На рівних».

В чому ж таємниця? - запитаєте Ви. Спробуйте знайти відповідь самі, а ми запрошуємо Вас хоча б раз завітати до нас, щоб власновіч переконатися що дива трапляються з тими , хто не лише в них вірить і очікує перетворень, а докладає зусиль, щоб на своєму прикладі переконати інших.

Пресслужба проекту Independent life (independent-life.edukit.zt.ua)

Кiлькiсть переглядiв: 211

Коментарi