З надією в країну знань

2013-09-10

/Files/photogallery/821/титулка.jpg

Ось уже й осінь, у школах відлунав перший дзвоник і щоранку гомінкими вервечками діти поспішають до нових знань. У навчально-реабілітаційному центрі для неповносправних дітей «Насіння Надії» теж є чимало школяриків і щороку для них, в перші осінні дні організовують традиційне свято із символічною назвою «З надією в країну знань».

Цієї осені святкування ще й стало яскравим завершенням благодійної акції «Допоможи зібрати до школи дитину з інвалідністю», що проводив Міжнародний благодійний фонд «Планета взаємодопомоги», до якої долучилися не лише наше місто, ай благодійники з усієї України.

Святково вбрана зала дитячого кафе «Солодкий вулик» прочинила свої двері перед веселою юрбою вихованців Центру та їхніми батьками. І заграло, замиготіло яскравими барвами світле радісне дійство дитинства, радості й тепла, так як і має бути у справжньому веселому вулику.

Незмінний організатор та ведуча всіх святкових заходів особливої спільноти «Насіння Надії» Ангеліна Лукіянчук, запросила всіх гостей зайняти місця за банкетними столами і в такій невимушеній по сімейному щирій атмосфері розпочались врочистості.

Цього дня в центрі уваги були першачки, адже вони вперше цього року переступили поріг школи, та попрощалися зі своїм безтурботним дитинством. Для малят лунало багато привітань, добрих настанов та порад.

Початок навчання важлива і дуже відповідальна для кожної родини подія, саме тому волонтери та співробітники МБФ «Планета взаємодопомоги» замислили благодійну акцію «Допоможи зібрати до школи дитину з інвалідністю». До такої доброї соціальної ініціативи долучилося багато приватних підприємців і завдяки їм родини з маленькими школярами отримали подарунки, котрі знадобляться малим у навчанні, це рюкзаки, портфелі та інше шкільне приладдя.

Родини центру «Насіння надії» щиро вдячні благодійникам за увагу, підтримку, та небайдуже ставлення до них. Люди з добрими серцями, були відзначені листами подяки серед них: Крижанівська Олена Степанівна, Любевич Людмила Василівна, Клименко Ганна Василівна, Андреева Катерина Вікторівна, Матвійчук Ольга Василівна, Янчук Максим Ігорович,ТОВ Віват Канцелярія , ТОВ Райдуга ТРЕЙД, Мережі магазинів Dresdner та ТОВ Юність ,ТМ Мрії збуваються .

На святі знань с привітальним словом виступила директор центру «Насіння надії» Світлана Мазурець, котра крім привітань та добрих побажань дітям, розповіла про хід реалізації проекту INDEPENDENT LIFE - зусилля обмежених в русі за змістовне і повноцінне життя. Майже завершені ремонтні роботи у приміщенні, де розташовані дві громадські організації ГО «Стимул» та ГО «Навчально-реабілітаційний центр для неповносправних дітей «Насіння Надії».

Найближчим часом на малят і їх дорослих друзів чекає офіційне відкриття клубу активної реабілітації "На Рівних". Оновлені та переобладнані під особливі потреби кімнати сприятимуть розвитку, становленню та самореалізації людей з обмеженими можливостями.

На святі були відзначені батьки, та волонтери Центру, що беруть активну участь у ремонті: Олег Шершньов, Алла і Руслан Сироїд, Людмила Чепіль, Людмила Перегудова, Юзефа Лонська, Оксана Боримська, Сергій Колос, Станіслав Філін, Володимер Назаров, Наталя Войтенко.

Особлива подяка людині, котра гуртує всіх довкола доброї справи і надихає на плідну працю, це координатор проекту INDEPENDENT LIFE, що впроваджується на базі Центру Міжнародним благодійним фондом «Планета взаємодопомоги», Ірині Чорнобривець.

Однак не слід забувати, що Світлана Мазурець не лише добрий доповідач та директор Центру, перш за все вона чудова мама, а також чудовий художній керівник, для свого талановитого синочка Вадима Левчука. Це, зокрема, завдяки любові та підтримки мами хлопчик розвиває свої творчі здібності і неодноразово перемагав на різних конкурсах та фестивалях, де його називають «людиною оркестром», остання відзнака, якою так пишається хлопчик та всі його рідні, перемога на першому міжнародному пісенному фестивалі «Я вірю», що відбувся нещодавно у місті Житомирі. То ж і на цьому яскравому святі, Вадимчик потішив усіх присутніх своїм виступом та грою на багатьох музичних інструментах і вдячна публіка зустрічала та проводжала його щирими оплесками.

А захід тривав у веселих забавах, іграх спливав час. Особливо припав до смаку малечі конкурс для мам, що мали наосліп відшукати своїх діток у натовпі дітвори. Діткам було невтямки, як же матусі впізнають їх із зав’язаними очима, та їх неньки ні на секунду не сумнівались у своїх здібностях, адже материнське серце завжди підкаже правильну відповідь.

Потім до уваги присутніх був продемонстрований невеличкий відео кліп, котрий розповідав про відпочинок вихованців Центру на природі в організованому скауцькому загоні «Полісяни», лідером котрого є волонтер і давній друг діток Катерина Вандиш.

До такого доброго дитячого свята долучались друзі з інших благодійних організацій, зокрема директор благодійної організації «Кармель» Лілія Вікторівна Лоскуткова теж привітала дітвору та вручила цікаву методичну літературу, що поповнить бібліотеку «Насіння надії». Також у такий врочистий день, малят привітала Ірина Володимирівна Медлярська, котра є виконуючим обов’язку директора Бердичівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Завершальним акордом насиченого святкового дня став смачний торт у формі розгорнутої книги, він став подарунком малечі від усього колективу кафе «Солодкий вулик» та його господині Любові Іванівни Івасюк.

А смачним напоєм цього дня була екологічно чиста вода «Малятко», котру люб’язно надав її виробник ТОВ «Еконія», таку благодійну допомогу малята Центру будуть одержувати постійно, протягом року.

Також на згадку про свято маленьким учням були роздані набори яскравої та такої необхідної у навчанні канцелярії.

Тож успіхів вам у навчанні, любі діти, хай дорога у країну знань не буде тернистою, а навчання легким і плідним.
Фотоальбом свята

/Files/photogallery/821/DSCN2324.jpgсвяткові столи/Files/photogallery/821/DSCN2364.jpgКонкурс для мам "Впізнай дитину на осліп"/Files/photogallery/821/DSCN2369.jpgсвятковий торт/Files/photogallery/821/DSCN2372.jpgДіти розрізають торт/Files/photogallery/821/DSCN2375.jpgВручення подарунків

Кiлькiсть переглядiв: 217

Коментарi