ПОРА ПОЧУТИ СВІТ

2013-09-27

/Files/images/6d8a89ee3c3b66b76cc414f6ad511483.0.jpg

26 вересня 2013 наше місто приєдналося до чудової соціальної ініціативи, а саме відкриття нового циклу веб-семинарів для батьків слабочуючих дітей та фахівців ПОРА 2013-2014. Здійснюється ця добра справа за підтримки Європейського Союзу в якості заходу COMENIUS в рамках програми SOKRATES. Над освітньою програмою, що викладена в даному циклі семінарів працювали ціла плеяда спеціалістів та вчених з багатьох країн світу.

Ознайомче заняття з цього навчального курсу провела почесний доктор Міжнародної академії оториноларингології-хірургії голови і шиї у Петербурзі Моніка Ленхардт.

Жінка докладно ознайомила учасників заходу із структурою та змістом програми веб-семинарів, котрі регулярно відбуватимуться щочетверга впродовж 9 місяців.

Доповідач Моніка Ленхардт відома в колах спеціалістів з кохлеарної імплантації, нині докладає чимало зусиль для поширення знань про даний метод лікування глухоти у дітей та їх подальшу реабілітацію.

Моніка активно розповсюджує потрібну і корисну інформацію на спеціальних конференціях, у наукових статтях, є одним із розробників навчальних та реабілітаційних програм для слабочуючих, також організовує корисні зустрічі з експертами та батьками дітей з проблемами слуху.

Нинішній цикл онлайн-семінарів це ще один із багатьох способів поширення інформації та знань стосовно методів лікування глухоти та реабілітації пацієнтів.

Це дуже вдала ідея, оскільки завдяки розповсюдженій мережі Інтернет до семінарів можуть долучатися люди з будь якого куточку світу, котрих цікавить дана тема, лекції ведуться двома мовами англійською та російською, що теж робить знання доступнішими для всіх.

У Бердичеві також є чимала цільова аудиторія, котру цікавить інформація з даного питання. Отже за ініціативи Навчально-реабілітаційного центру для неповносправних дітей «Насіння надії» у міській бібліотеці, за допомоги Інтернет зв’язку, була організована така своєрідна онлайн-зустріч. Таким чином до семінару змогли долучитись активісти батьківського руху і спеціалісти Центру серед яких його директор Світлана Мазурець, психолог Ангеліна Лукіянчук, Людмила Перегудова, також до заходу долучилася вчитель-дефектолог ДНЗ №17 – Центр розвитку дитини Ольга Георгіївна Червінська.

Освітній курс поділений на своєрідні модулі такі як: анатомія фізіології патології слуху, аудіометрія і слухові апарати, методи реабілітації, етичні і соціальні компоненти слуху, консультації спеціалістів. Під кожен цей розділ підібрана низка важливих тем, котрі викладені в лекціях, що читатимуть компетентні люди, професіонали своєї справи. Таким чином люди, котрим необхідні ці знання, зможуть підвищувати свою освіту, отримати інформацію та відповіді на свої питання, безкоштовно, напряму.

Адже метою цього та інших подібних проектів є покращення якості життя слабочуючих діток. Від цього залежить їх майбутнє, адаптація та соціалізація. Простіше кажучи від цього залежить чи сприйме їх цей великий світ, чи далі буде для них чужим, непривітним. Бо ці діти, як і всі інші мають право на своє повноцінне життя і подібні проекти дають їм таку можливість.

Організатори циклу веб-семинарів для батьків слабочуючих дітей та фахівців ПОРА 2013-2014, запрошують всіх бажаючих приєднатися до його прослуховування, через мережу Інтернет, котре відбуватиметься щочетверга о 15.00 за київським часом.

Веб-посилання на проект: http://berdychiv-nasinnia-nadii.edukit.zt.ua/news/id/292

Фотоальбом події

/Files/photogallery/822/DSCN2389.jpg

/Files/photogallery/822/DSCN2395.jpg

/Files/photogallery/822/DSCN2391.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 234

Коментарi