• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Відкриття нашого Центру соціокультурної та активної фізичної реабілітації "На Рівних"

Відкриття нашого Центру соціокультурної та активної фізичної реабілітації "На Рівних"

2014-05-05

/Files/images/DSC04378.jpg

Діти сонця й люди на візках не повинні відчувати обмежень, стверджують у Бердичеві. Саме тому, місцеві громадські організації, за підтримки благодійних фондів, влади, громади і підприємців тут відкрили надсучасний центр, де є: вільна wi-fi зона, масажний кабінет, навчальна, спортивна і ігрова зали, які спеціально облаштовані для реабілітації людей на візках і дітей, які мають особливі потреби. Ініціатором створення центру «На Рівних», стали громадські активісти з організацій «Стимул» і «Насіння надії», згодом до них приєдналася й «Самопоміч Житомирщини».

Разом вони обіцяють об’єднати у стінах нового центру усіх, кому потрібна допомога, спілкування і реабілітація. На відкритті нового центру побували і наші журналісти.

Юрій Яремчук, голова громадської організації «Стимул». Чоловік через травму опинився на візку. Однак доводить це, ще не вирок і тепер активно допомагає людям, які також опинилися в подібній ситуації. Відтак, два роки тому й став ініціатором створення центру, де б змогли проводити час, займатися навчанням і реабілітацією не тільки візочники Бердичева, але й діти, які мають особливі потреби.
Міська влада виділила приміщення, а благодійники допомогли з ремонтом і меблюванням. Там де, ще кілька місяців тому, були лише стіни, нині по-сучасному відремонтоване приміщення.
Роботу з організації центру і усього необхідного людям з особливими потребами Бердичева вели в три етапи. Два вже завершено, каже Ірина Чорнобровець, представниця благодійного фонду «Планета взаємодопомоги», який взяв на себе всі основі витрати. Третім етапом, має бути соціальне таксі.
Першими випробували установу стали регбісти на візках, які з’їхалися до Бердичева з усієї України. Тут хлопці, яких за кордоном приймають, як членів національної збірної, проведуть збори перед черговою поїздкою на міжнародні змагання.

Відео з події

Джерело http://tvradiozt.com.ua

/Files/images/DSC_0757.JPG/Files/images/DSC_0734.JPG/Files/images/DSC_0761.JPG/Files/images/DSC_0756.JPG/Files/images/DSC_0753.JPG/Files/images/DSC_0767.JPG/Files/images/DSC_0730.JPG/Files/images/DSC_0727.JPG/Files/images/DSC_0715.JPG/Files/images/DSC_0737.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 229

Коментарi