• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Фонд «Планета Взаємодопомоги» допомагає здійснити мрії

Фонд «Планета Взаємодопомоги» допомагає здійснити мрії

2014-05-09

/Files/photogallery/780/II.jpg

5 травня в нашому місті було відкрито Центр соціокультурної та активної фізичної реабілітації «На рівних». Обласні та міські видання радісно прозвітували про фінішний етап цієї великої, клопіткої справи, якою є створення такої установи. Однак цьому передувало два роки роботи.

Спочатку приміщення, котре піддалося великій реконструкції, було надане міською владою, для ГО «Стимул» і там було зроблено ремонт (дві кімнати, котрі можна було повноцінно використовувати). Ними користувалися дві громадські організації «Стимул» та центр реабілітації для неповносправних дітей «Насіння Надії».

Більша частина приміщення не використовувалась, оскільки потребувала серйозних ремонтних робіт, на котрі місцеві організації для інвалідів не мали ні коштів, ні сил.

Однак диво сталося, коли Юрій Яремчук звернувся за допомогою, до міжнародного благодійного фонду «Планета Взаємодопомоги». Фонд спільно з ГО інвалідів-візочників «Стимул» та Бердичівською міськрайонною ГО «Навчально-реабілітаційний центр для неповносправних дітей «Насіння Надії» замислили та розробили довготривалий соціальний проект "Independent Life " - зусилля обмежених в русі за змістовне і повноцінне життя", котрий почали реалізовувати в нашому місті.

/Files/photogallery/780/DSCN1433-1.jpgЮрій Яремчук і Ангеліна Лукіянчук планують подальші дії

Одним із етапів проекту і було створення центру соціокультурної та активної фізичної реабілітації «На рівних».Чесно кажучи мало хто вірив, що кімнати із облупленими стінами, прогнилими дошками у підлозі і старими комунікаціями, можна зробити придатними для користування.

Але спеціаліст МБФ «Планета Взаємодопомоги» і керівник проекту "Independent Life " Ірина Чорнобривець була певна того, що все задумане реально можна впровадити в життя. Своєю впевненістю і оптимізмом вона запалювала всіх довкола. Ну а сили волі та витривалості, людям з особливими потребами не позичати, бо, у нашій державі, нажаль, кожен день їхнього життя це боротьба за своє теперішнє і майбутнє.

Так завдяки співпраці цих трьох організацій розпочалося перевтілення приміщення у повноцінний Центр соціокультурної та активної фізичної реабілітації.

Проте це не було чудодійне перетворення за помахом чарівної палички, то було 2 роки важкої роботи. Надзвичайно великий фронт у боротьбі за покращення життя людей з особливими потребами розгорнув фонд «Планета Взаємодопомоги» та особисто керівник проекту Ірина Чорнобривець. Фондом був організований збір коштів, пошук спонсорів, благодійників, волонтерів, це було найважливіше, адже в наш час, нічого не дається безкоштовно, хіба що доброта людських сердець, хоч кажуть, що нині це дефіцитний товар, але для доброї справи, віднайдеться.

А за адресою К. Лібкнехта 106 у місті Бердичеві розпочалася справжня школа ремонту. Всі причетні до проекту, разом з волонтерами і будівельниками на власному прикладі вчилися оббивати стару штукатурку зі стін, латати іржаві труби, зривати підлогу та укладати нове покриття, клеїти шпалери, стелити лінолеум, штукатурити, шпаклювати, фарбувати.

Не все давалося просто, безліч труднощів і затримок, але особливі люди долали їх із гідністю. Часом, здавалося, що кінця цьому великому будівництву не буде, але коли запал ентузіазму пригасав, керівник проекту Ірина Чорнобривець знала, як підбадьорити всіх довкола і організувати роботу. Ця неймовірна жінка, організовувала благодійні виставки-продажу, для збору коштів, відшукувала ресурси і можливості і сама брала активну участь, безпосередньо, у самому ремонті.

Ніяк не можу забути випадку, що характеризує пані Ірину, як істинного фаната своєї справи. Зима, мороз, страшенний снігопад і нечищені замети. Маленька, тендітна жіноча постать, яка тягне за собою величезну валізу на колесах. Валіза своїм корпусом згрібає із дороги сніг, який зліплюється у снігову кулю і заважає валізі рухатись, жінка мусить зупинятись перетягувати валізу через кулю і знову продовжувати рух. Коли постать наблизилась у ній можна було впізнати пані Ірину, котра жартуючи та весело сміючись, розповіла: «Мене чоловік запитував, що я таке тягну у далеку дорогу? А я відповіла, що це моя косметичка». Та коли «косметичку» було врешті відкрито, там виявилась купа різного начиння для майбутнього Центру, включаючи 2 люстри, котрі нині прикрашають його коридори. Ось така вона невгамовна пані Ірина Чорнобривець із МБФ «Планета Взаємодопомоги». Щиро дякуємо Вам за доброту серця.

А величезна реконструкція приміщень тривала, крок за кроком під керівництвом директора ГО «Стимул» Юрія Яремчука кипіла робота. Праці вистачало всім і ремонтникам, і волонтерам, і батькам діток з інвалідністю, і родичам людей на візках. І помаленьку із занедбаних приміщень на очах поставав - Центр соціокультурної реабілітації інвалідів-візочників та дітей інвалідів "На Рівних".

І, нарешті, настав той час, коли на вході оновленого закладу була вивішена блакитна стрічка, котру почесно розрізали міський голова Василь Мазур та директор ГО «Стимул» Юрій Яремчук.

Люди на візках та особливі діти щиро вдячні всім, хто поряд з ними пройшов цей нелегкий дворічний шлях і усім, хто допомагав здійснити мрію

Кiлькiсть переглядiв: 250

Коментарi