• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Свято матері у створеному центрі «На рівних»

Свято матері у створеному центрі «На рівних»

2014-05-12

/Files/photogallery/867/DSCN2824.jpg

Нещодавно відбулося урочисте відкриття Центру соціокультурної та активної фізичної реабілітації «На рівних». Над реконструкцією якого плідно працювали ГО інвалідів-візочників «Стимул» та центр реабілітації для неповносправних дітей «Насіння Надії». За сприянням, опікою та всебічною підтримкою міжнародного благодійного фонду «Планета Взаємодопомоги». Першим святом, що відбулося в оновленому просторому залі, було відзначення Дня матері.

Вихованці центру «Насіння надії» вітали своїх дорогих неньок зі святом, висловлювали слова вдячності та любові у добрих дитячих віршах. У виконанні юного бердичівлянина Захара Давиденка для дорогих матусь прозвучала чудова сучасна пісня «Мама» на музику та слова відомого гурту «Скрябін», уся аудиторія з радістю підспівувала виконавцю у приспівах та аплодувала в такт мелодії.

Далі малечі було запропоновано відгадати кілька загадок, що стосуються найріднішої в світі людини, мами. Потім ведуча заходу Світлана Мазурець вирішила дізнатися у діток, як вони уявляють своїх матусь, на кого вони схожі. У кожного присутнього хлопчика і дівчинки взяли невеличке інтерв’ю і з’ясувалося, що у кожної дитинки мама асоціюється із найкращими образами: із «сонечком», «квіткою», «маргариткою», «трояндою» була і така відповідь: «моя мама схожа на маму!!!».

З отриманих оригінальних відповідей, в цілому складався красивий загальний образ, от і вирішили дітки намалювати спільний великий портрет. На величезному ватмані проявився контур жіночого обличчя із хвилястим волоссям а дітки прикрашали ті кучері різнобарвними квітками. І «Матуся на портреті» вийшла неймовірно красивою і квітучою, мов весна та в ній вгадувались риси кожної матінки маленьких художників.

Але ж наші матусі та бабусі не тільки ніжні, вродливі, лагідні, добрі, вони ще й мають золоті руки і є чудовими майстринями, тож в цей день жінки мали змогу продемонструвати на загал свої найкращі роботи. Всі могли оцінити красу їх рукоділля вишиванки, ікони розшиті бісером, вишивки стрічками, а також в’язана одіж у яку майстрині одягають своїх діток.

Та не лише золоті руки мають жінки, у них чудове почуття гумору і гарні акторські дані, от і вирішили матусі і бабусі розповісти діткам народну казочку «Ріпка», проте на сучасний лад і розпочалась весела та гумористична вистава. У кумедних костюмах актори виконували свої ролі та виголошували смішні монологи. По залу хвилями прокочувався сміх, даруючи усім присутнім гарний настрій і позитивні емоції.

Згодом розпочався кулінарний конкурс, під час якого маленькі дегустатори могли оцінити смакові якості страв, котрі приготували матусі: були тут і піци двох різновидів, від різних господинь, і салати, і солодкі десерти, все було таким смачним, що розставити страви по призовим місцям, було надто важко, зрештою уся смакота була оцінена, як «Дуже Смачно» на дитячій мові – це майже гран-прі для кулінарів.

Однак свято святом, але є час і для серйозних речей, так на святі матері була присутня Ірина Чорнобривець спеціаліст МБФ «Планета Взаємодопомоги» і одночасно керівник проекту "Independent Life " - зусилля обмежених в русі за змістовне і повноцінне життя". Жінка зауважила, що відкриття центру «На рівних» – це ще не кінець проекту, робота триває. У подальших планах, створення у місті служби соціального таксі і придбання транспортного засобу для потреб ГО «Стимул» і центру «Насіння Надії». Тож сподіваємось, що реалізація запланованого покращить умови життя людей з інвалідністю, котрі проживають у Бердичеві.

На сам кінець для малят та батьків був організований невеличкий фуршет, де крім матусиних страв були і солодощі, люб’язно надані для свята директором магазину «Еталон». А потім була дискотека, де дітки танцювали разом зі своїми мамами.

Повний фоторепортаж тут

/Files/photogallery/867/DSCN2853.jpg/Files/photogallery/867/DSCN2835.jpg/Files/photogallery/867/DSCN2850.jpg/Files/photogallery/867/DSCN2874.jpg/Files/photogallery/867/9.jpg/Files/photogallery/867/DSCN2913.jpg/Files/photogallery/867/DSCN2912.jpg/Files/photogallery/867/t.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 223

Коментарi