• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Мистецтво на прищепку, заради благодійності

Мистецтво на прищепку, заради благодійності

2014-05-16

/Files/photogallery/857/виставка.jpg фотограф Nazariy Farsh

Фотовиставка «На прищепках» просто неба – таке, доволі не звичне, для мого слуху поєднання слів, вперше потрапило мені на очі, коли я переглядала цікаві фотознімки в групі львівського фотографа Nazariy Farsh, що створена у соціальній мережі «В Контакті».

Однак це словосполучення вже давно не дивує мешканців міста Львова, а також його частих гостей, бо вже вчетверте тамтешні фотомитці влаштовують таку чудову мистецьку акцію і щоразу, вона відбувається задля якоїсь доброї справи. Цього разу, фотовиставка «На прищепках», була присвячена людям, що страждають аутизмом. Бо саме у квітні в місті Лева відбувався місячник інформування про аутизм. А усі кошти, що зібрала благодійна виставка-продаж, спрямовувались до школи-інтернату "Довіра" де навчаються діти з аутизмом, там їх планують витратити на облаштування дитячого майданчику. /Files/photogallery/857/прищепки.jpg

Сама виставкова зала під відкритим небом виглядала досить оригінально, у сквері між деревами були натягнуті тугі мотузки із дерев’яними прищепками, кожен митець, фотохудожник, або навіть любитель «фанат об’єктиву» міг принести сюди свої фотознімки для продажу і розмістити їх на шнурівці прикріпивши прищепкою. Якоїсь загальної концепції фоторобіт не було, сюжети світлин траплялися найрізноманітніші. Можна було розгледіти і прекрасні застиглі миті, якими нас тішить матінка природа, і архітектурні перлини різних міст і містечок, і щиру дитячу усмішку, і мудрість літ у портретах літніх людей. Автор міг написати на звороті фотознімку, або опис зображеного, або якісь добрі слова-побажання.

Кожен відвідувач такого скверу-галереї міг милуватися мистецтвом і також придбати собі щось на згадку. Початкова ціна кожної фотокартки доволі символічна 5 гривень, але всі могли вкласти до скриньки благодійних пожертв будь-яку купюру, за власним бажанням і велінням свого серця.

Сподіваємось збудований майданчик, для особливих дітей, буде дарувати їм радість, втіху та дзвінкий веселий сміх. Митцям дякуємо за чудову креативну ідею, яка, можливо, колись пошириться по всіх містам та містечкам, де живуть люди з добрими серцями.

Згадки очевидців

Кiлькiсть переглядiв: 263

Коментарi