• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Центр «На Рівних» зустрічає дорогих гостей

Центр «На Рівних» зустрічає дорогих гостей

2014-06-09

/Files/photogallery/881/DSCN3142.jpg
8 червня створений нещодавно центр соціокультурної і активної фізичної реабілітації «На рівних» зустрічав дорогих гостей друзів та помічників делегацію з єврейської громади «Надія» з міста Києві. Саме це об’єднання простягнуло руку допомоги людям з особливими потребами нашого міста, в той час, коли це було необхідно.
А саме, під час ремонтних робіт, ГО «Стимул» та центр «Насіння Надії», потребували підтримки та допомоги, бо будівництво та перепланування нині нелегка та вартісна справа. І, як зізнався керівник центру «На рівних» та голова організації інвалідів-візочників «Стимул» Юрій Яремчук: «Допомога від єврейської громади надійшла саме тоді, коли це було найнеобхідніше, реконструйоване приміщення нагадувало «руїни Сталінграду» – так тепер жартує чоловік». Але величезна підтримка громади «Надія», допомогла завершити справу і тепер, оновлене просторе приміщення служить діткам з особливими потребами, та людям на інвалідних візках.

Тож нині єврейська община на чолі з керівником Олександрою Гайдар та головним равіном релігійних громад прогресивного іудаїзму в Україні та місті Києві Олександр Духовним завітала до центру «На рівних», аби побачити результати плідної співпраці та засвідчити своє шанування.

Стрічали гостей з радістю, та хвилюванням маленьких артистів центру. На початку зустрічі присутнім був показаний невеличкий фільм «Щасливі хвилини спілкування» в котрому розповідалось про сучасний метод реабілітації каністерапія та власне показано саме заняття дітей з собакою-терапевтом. Добрі кадри фільму неабияк зворушили всіх глядачів. Також особливо тепло зустрічали виступ Вадима Левчука, котрий показав свій танок під назвою «Стекляшки».

Потім маленькі вихованці центру «Насіння Надії» потішили гостей виконанням мелодії пісні радості «Хава нагіла», вони ж в свою чергу зустрічали оркестр «Веселих дзвіночків» щирими посмішками та оплесками.

Під час такої теплої зустрічі, керівник центру «На рівних» Юрій Яремчук дякував єврейській общині міста Києва за допомогу та підтримку проекту "Independent Life " - зусилля обмежених в русі за змістовне і повноцінне життя" і вручив лідерам подяки та дипломи, що засвідчують їх добрі справи. Особливо вдячні члени ГО «Стимул» та вихованці центру «Насіння Надії» координатору проектів МБФ «Планета Взаємодопомоги», Ірині Чорнобривець адже це саме завдяки їй єврейська громада «Надія» дізналися про потреби особливих людей Бердичева та надала їм допомогу.

Гості, в свою чергу, привезли цінні подарунки, серед яких мікрохвильова піч, комп’ютерна та оргтехніка. Тепер можна буде налагодити гаряче харчування малят, котрі відвідують заняття, та відпочивають у денному таборі на базі Центру.

Крім речей для практичного вжитку гості припасли кілька дарів для естетичного задоволення, серед них були і кілька музичних номерів, і невимушене приємне спілкування під час проповіді Олександра Духовного.

Далі гостям була проведена невеличка екскурсія по приміщенням центру «На рівних», а ще всі присутні могли спробувати свої сили у спортивній грі бочче, в котру можуть грати всі без обмежень навіть люди на візках, бо правила гри урівнюють можливості всіх гравців.

На сам кінець гостям була організована прогулянка по визначним місця Бердичева.

Дякуємо всім нашим друзям за Ваші добрі серця, співчуття та бажання допомагати тим, хто потребує підтримки.

Відео події

Повний фоторепортаж події

/Files/photogallery/881/DSCN3124.jpg/Files/photogallery/881/DSCN3126.jpg/Files/photogallery/881/DSCN3135.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 330

Коментарi