Добра оселя щирих сердець

2014-08-08

/Files/photogallery/921/996133_523534474414248_8161429523882612383_n.jpg

Триває літо: чудова, тепла, яскрава пора. А ще це час відпусток, канікул, відпочинку та оздоровлення. Добре тому, хто може дозволити собі путівку до моря, відвідини модних курортів, чи може мандрівки до якихось екзотичних країн. Проте так щастить далеко не всім, а особливо тим верствам населення, котрі мають статус «найбільш незахищених».

Нажаль до категорії згаданих осіб належать і дітки, що мають інвалідність, але саме вони найбільше потребують оздоровлення, підтримки, тай просто звичайної уваги до себе. Мабуть, керуючись саме такими думками, міжнародний благодійний фонд «Місія в Україну» створив для таких діток літній табір. Проте це й не дивно, адже головним завданням даного фонду є допомога найуразливішим верствам населення, а саме жінкам з небажаною вагітністю, і діткам з інвалідністю, діяльність організації розповсюджується на місто Житомир та всю Житомирську область.

/Files/photogallery/921/10435130_523534641080898_2912783659865754339_n.jpg

Отже серед інших корисних соціальних проектів «Місії в Україні» є і літній табір для особливих дітей «Добра оселя». І так вже 10 рік поспіль у передмісті Житомира СМТ Зарічани оселя добра приймає на гостину своїх відпочивальників з усієї області. Протягом літа тут зустрічають дві табірні зміни: перша – для діток з 7-14 років і друга для підлітків віком з 14 років.

Цього літа там пощастило побувати і нашим маленьким бердичівлянам з центру соціокультурної і активної фізичної реабілітації «На рівних». Діток було запрошено разом з батьками, загалом 6 наших родин провели 9 незабутніх днів у таборі «Добра оселя». Термін наче і не довгий, проте доволі насичений подіями і гарними враженнями. Кожен малюк почував себе дійсно особливим, бо жоден не був обділений увагою. За одним маленьким відпочивальником був закріплений один волонтер, котрий виконував роль помічника і доброго друга. Відтак про свою маломобільність та розгубленість можна було забути, новий знайомий домчить тебе на інвалідному візочку, куди завгодно, або ж візьме за руку і поведе туди, де найцікавіше і, значить у тебе немає жодних шансів пропустити щось важливе у розлогій розважальній програмі. Крім того, твоя рідна матуся теж буде поряд, а що ще треба дитині – безпечна радість та втіха.

А забавлянок та розваг було безліч: і спортивні ігри, і різноманітні конкурси, і театралізовані вистави, і творчі майстерні, де можна ще й навчитись чомусь корисному. Коли запитуєш у малят, що запам’яталось найбільше однозначної відповіді немає із щасливими усмішками на вустах малюки починають перелічувати: «Ой, одного разу, нас навчали, робити торт, а ще у нас була прогулянка по воді, на катері, а якось нам привезли повітряні гірки, а ще ми ставили виставу, а ще отой хлопчик так гарно грає на музичних інструментах, а ось той щодня на ранковій гімнастиці танцював і всі йому підтанцьовували». Багато говорить дітвора і про своїх нових друзів волонтерів, бо вони стали для них як рідні.

/Files/photogallery/921/LQg4Di28HPU.jpg

Але за дитячими розвагами, організатори табору не забули і про дорослих, для особливих мам, особливих діток, теж була запропонована цікава розважальна програма: тут вони мали змогу розкрити свій творчий потенціал, розважитись, поспілкуватись, а одного дня, до жінок навіть навідались спеціалісти спа-салону, аби рідні нені стали ще прекраснішими.

Та все колись закінчується, навіть найпрекрасніший відпочинок, щоб полегшити сум від прощання, діткам влаштували справжній бал, де кожен зміг відчути себе принцом та принцесою, до речі, захід мав чітку вимогу «Без батьків та дорослих». Це була справжня дитяча вечірка.

А за свій чудовий незабутній відпочинок родини центру «На рівних» завдячують не лише МБФ «Місія в Україні», а ще й давнім друзям та добрим помічникам з благодійного фонду «Вартимей», за допомогу в організації поїздки. Малі відпочивальники та їх батьки щиро вдячні за тепло ваших сердець і добро та щирість ваших вчинків.

Фото МБФ «Місія в Україні»

/Files/photogallery/921/1601206_521822327918796_5327204138905934569_n.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 276

Коментарi