• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • ЯК ЛЮДИ, ЩО ПОТРЕБУЮТЬ ПРОТЕЗУВАННЯ, ВІДСТОЮЮТЬ СВОЇ ПРАВА

ЯК ЛЮДИ, ЩО ПОТРЕБУЮТЬ ПРОТЕЗУВАННЯ, ВІДСТОЮЮТЬ СВОЇ ПРАВА

2014-10-25

/Files/photogallery/857/прот завод.JPG

Як нещодавно повідомлялося у засобах масової інформації: Міністерство соціальної політики України ухвалило рішення про реорганізацію Хмельницького державного експериментального протезно-ортопедичного підприємства. На практиці це б означало, що дане підприємство об’єднали б із Вінницьким казенним експериментальним протезно-ортопедичним підприємством.

По суті – це ліквідація підприємства у місті Хмельницькому, що спричиняло величезні проблеми для людей з інвалідністю. Такий факт не лишився поза увагою громадськості.

Тож коли 19 вересня представники ліквідаційної комісії з міста Вінниці, прибули до протезно-ортопедичного закладу, з метою вилучення документації, їх зустріли пікетом незгодних. У акції протесту брали участь працівники установи, котру намагалися ліквідувати, активісти місцевої ради «Майдану», люди з інвалідністю та громадські організації, що представляють права інвалідів. Серед протестувальників, були і батьки підопічних навчально-реабілітаційного центру для неповносправних дітей «Насіння Надії», оскільки їх дітки теж дуже потребують послуг Хмельницького протезно-ортопедичного підприємства. Великий пікет, все ж дав свої результати. Тоді представники комітету по ліквідації підприємства не змогли виконати запланованого і відступили.

Це була ще не перемога, проте справа набула ще більшого розголосу. Ряд громадських організацій людей з інвалідністю об’єднались, та звернулися до суду з вимогою призупинити дію наказу Міністерства соціальної політики України, про реорганізацію протезного підприємства. І Окружний адміністративний суд Хмельницької області нещодавно задовольнив їх позов.

Реорганізація Хмельницького протезно-ортопедичного заводу була призупинена, однак Міністерство соціальної політики, не відмовилось від ідеї подібного реформування, тож цілком можливо, що ця справа матиме продовження.

Будемо й надалі стежити за розвитком подій.

ВІДЕО З МІСЦЯ ПОДІЇ

Кiлькiсть переглядiв: 374

Коментарi