Миколай завітав у гості

2014-12-23

/Files/photogallery/978/DSCN4207.JPG

У дитячому реабілітаційному центрі «Насіння Надії» відбулося свято Миколая. Волонтери центру та студенти Бердичівського педагогічного коледжу влаштували для дітей з обмеженими можливостями справжню зимову казку, в якій був і Святий Миколай, і чарівна зірка, і білокрилий ангел. Діти прослухали історію про Миколая-Чудотворця, покаталися на чарівному експресі, танцювали та декламували вірші напам'ять.

Отець Іван, настоятель української греко-католицької церкви, який теж був присутнім на святі, зазначив, що саме такі зустрічі сіють в душах людей добро та здатність до співчуття. «Саме в цей момент, коли ми зібралися ось тут, хтось на інших континентах рахує гроші, а десь в далеких мегаполісах великих міст хтось купує новий автомобіль. Для кожного щастя - це щось своє. Однак люди дуже часто забувають, що щастя - це емоції та моменти, навіть такі маленькі, як от сьогодні блиск у очах дітей. Я хочу побажати всім присутнім Божого благословення, і нехай вам під подушку покладуть щось дійсно чарівне», - каже священик.

Також на свято до дітей завітали і військовослужбовці, які щойно приїхали із зони АТО. Вони зізнаються, що вже давно не бачили таких щирих емоцій, гарних посмішок та вдячних поглядів. Від волонтерів міста військові отримали подушки, виготовлені власноруч, а також листівки з найкращими побажаннями від маленьких жителів Бердичева. А також скористалися гарною можливістю погратися у штучні сніжки з дітьми.

Всі діти отримали солодкі подарунки від Святого Миколая, а також маленькі хрестики на шию - щоб завжди мати оберіг з собою.

Одна з волонтерів - Анна Дацюк - поділилася з нашими журналістами своїми враженнями після свята: «Це дуже приємно та відповідально працювати тут, адже робота з дітьми - це серйозна справа, яка вимагає від нас особливого терпіння. Для мене найголовніше - це бачити посмішки на обличчях і гарний настрій. І сьогодні дітки продемонстрували свої акторські здібності, веселилися, розважалися. А це дуже дорого коштує. Немає інвалідів, є люди».

Більше фотографій зі святкового дійства можна переглянути ТУТ

Кiлькiсть переглядiв: 343

Коментарi