• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Наш ювілей: і проросло посіяне «Насіння надії»

Наш ювілей: і проросло посіяне «Насіння надії»

2015-02-05

/Files/images/25194.full.image.jpg

Цими днями свій перший, п’ятирічний, ювілей відзначив Центр для неповносправних дітей «Насіння надії». Ця організація об’єднала батьків, які виховують дітей з особливими потребами. Усвідомлення того, що твоя дитина – неповносправна, недієздатна, не така, як інші, викликає відчай, безпорадність, страх. Надто у тих випадках, коли медицина безсила допомогти. Але навіть тоді батьки не опускають руки, продовжують вірити і боротися. Саме для таких мам і тат, яким доля підготувала непросте випробування – виховувати у сім’ї маленького інваліда – був створений у Бердичеві центр «Насіння надії», осередок відданості та безмежної любові до дітей. Його спеціалісти і волонтери щодня віддають свої знання та уміння особливій малечі, дбають про творчий розвиток дітей та самореалізацію батьків у повсякденному житті

/Files/images/25192.full.image.jpg«Ключове слово у назві центру - «надія». Бо тільки з надією в серці людина може жити, працювати, творити, вірити і перемагати», - сказала, звертаючись до великої родини під назвою «Насіння надії», заступник міського голова Валентина Адаменко. Вона побажала усім присутнім здоров’я та мирного неба, маленьким вихованцям центру – щасливого дитинства, батькам – терпіння і щоб на їхньому шляху зустрічалися тільки добрі та милосердні люди. Від імені міського голови Василя Мазура подяку вручили директору центру Світлані Мазурець, а в її особі – кожному із працюючих. А справжнім сюрпризом для дітлахів став великий торт – солодкий подарунок від мера.

«Колись батьки мріяли про створення таких центрів як «Насіння надії, - зауважила присутня на заході голова громадської ради в Житомирські області ВГО «Коаліція захисту прав інвалідів та осіб із інтелектуальною недостатністю» Діана Бондар, теж мама особливої дитини. - Не інтернатних установ, де виховуються сотні дітей, а таких невеличких затишних центрів, де панує домашня атмосфера і працюють люди з великим добрим, сповненим любові серцем». Саме такими є численні друзі центру: керівник проекту "Independent Life" Ірина Чорнобривець, голова ГО «Стимул» та добрий сусід Юрій Яремчук, директор центру соціальної реабілітації Тетяна Осадчук, священнослужителі релігійних громад та інші небайдужі.

Багато душевного тепла, своїх знань та умінь вкладає в роботу з дітьми психолог-педагог Ангеліна Лукіянчук. Вона разом із кінологом Юзефом Кузінським та його собакою Джоні впроваджують унікальний метод оздоровлення – каністерапію. Заняття з пішого туризму, робота скаутського патруля, який очолює Катерина Вандиш, дають можливість дітям знайомитися з природою. Волонтер Богдан Водинюк для особливих хлопчиків та дівчаток пише музику і пісні, вчить співати під баян.

Всебічний розвиток особливих дітей – справа тривала і кропітка, але якою важливою є кожна сходинка на шляху до успіху! Милувала око виставка у «Галереї добрих справ» - тут можна було побачити роботи, виконані у різних техніках, що вражали своєю жанровою різноманітністю. У центрі пишаються перемогою Вадима Левчука у всеукраїнському фестивалі «Я маю мрію», досягненнями Єлизавети Назарової в інваспорті. Кожний виступ, малюнок, кожна виконана пісня чи танець – це вже їхня перемога. На імпровізованій сцені виступали Марина Сироїд, Ярослав Ширмук, Ольга Вакулюк, Анжеліка Рудницька та інші прекрасні дітки. Особливий талант кожної маленької зірочки зустрічали щирими оплесками. А вірш «Любіть Україну» від Владислава Чепіля розчулив до сліз.
/Files/images/25191.full.image.jpg

«Насіння надії» - це оаза людяності і добра, де сповідується ставлення до кожної дитини як до особистості, нехай і особливої. Тому і вдячність батьків – безмежна. До речі, зовсім нещодавно у творчій майстерні центру пошили 30 подушок для бійців АТО, а діти виготовили малюнки-обереги. Як каже директор центру Світлана Мазурець, ми маємо любити наших дітей такими, як вони є. Напевне, це і є головний секрет успішної роботи центру «Насіння надії». Хай щастить людям, котрі присвятили своє життя цій благородній справі.


Автор статті : Марічка БАБЗІН
(Діловий Бердичів)

Відеорепортаж про полію дивіться в нашій Відеотеці

Кiлькiсть переглядiв: 469

Коментарi