• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Закінчення навчального року групи денного перебування

Закінчення навчального року групи денного перебування

2015-05-30

29 травня закінчився навчально-реабілітаційний період в центрі «Насіння Надії».
Навчання в групі денного перебування було зорієнтоване на кожну дитину, побудоване навколо двох основних принципів:

- діти здобували знання на своєму досвіді та взаємодії з навколишнім середовищем;

- фахівці сприяли росту та розвитку дітей, зважаючи на їх інтереси, потреби та вміння.

Проводилися заняття з формування уявлень про навколишнє середовище; здійснювалось сенсорне та трудове виховання; велика увага приділялась формуванню ігрової діяльності у дітей дошкільного віку з розумовою відсталістю.
Робота проводилась як в групах, так і індивідуально. Найцікавішими та найуспішнішими були заняття з каністерапії. В спільній взаємодії досвідченого кінолога Юзефа Козінського, психолога Ангеліни Лук’янчук, педагога Ірини Лук’янчук заняття з каністерапії спонукали дітей до спілкування, розвитку мовлення, що посприяло створеню позитивного психо-емоційного стану дітей.

Художній керівник Світлана Мазурець проводила заняття з музико терапії. Діти вивчали пісеньки, вчилися слухати музику та грати на народних музичних інструментах та синтезаторі.

Заняття з фізичної культури та ритміки проводились в тренажерному залі, а з 1 квітня фізичний стан дітей покращувавсь за рахунок проведення масажу спеціалістом з фізичної реабілітації Максимом Ружицьким, люб’язно наданим Бердичівською міською громадською організацією інвалідів–візочників «Стимул».

Результатами навчання задоволені діти і батьки і спеціалісти центру. Адже педагог групи денного перебування Ірина Лукіячук поважає дитячі ідеї та використовує їх складаючи навчальний план для кожної дитини, підбираючи матеріал, який заохочує дітей діяти відповідно до своїх інтересів. Це допомогло дітям розвинути сильні почуття власної важливості. Та самоініціативи.

Велика увага приділялась навчанню самообслуговування. Вадим Л., Віталій М. , навчались послідовно виконувати завдання на заняттях з розвитку мовлення. Найвищий показник успішності у Марії-Евеліни. Вона підготувалася до навчання в першому класіі розпочала успішно вивчати англійську мову з вчителем-волонтером Іриною Коні.

В групі денного перебування діти навчились робити вибір , активно гратися, творчо використовувати матеріали, працювати разом та піклуватись один про одного..

Всі спеціалісти-волонтери групи відповідально поставились до того, щоб зробити день цікавим та насиченим.

Керівництво центру дякує активістам батьківського руху, вчителям – волонтерам за їх турботу та професіоналізм. Щира подяка керівнику центру «На рівних» Юрію Яремчику та керівнику наглядової ради Ірині Чорнобривець за матеріальну допомогу та забезпечення фарбами занять з зображувальної діяльності.

Запрошуємо віх бажаючих дітей з інвалідністю розпочати навчання в групі денного перебування з 1 вересня 2015 року за адресою : вул.. Європейська , 106.

Бажаємо теплого і здорового літечка.

Допоможемо дітям розвиватись разом!

Кiлькiсть переглядiв: 314

Коментарi