• Вы находитесь здесь:

  • Главная
  • Новости
  • Центр "Насіння Надії" приймав участь в Всеукраїнську нараду "Стан та перспективи виконання Концепції соціальної адаптації осіб з РВ. Виконання Конвенції ООН про права інвалідів у сучасних умовах".

Центр "Насіння Надії" приймав участь в Всеукраїнську нараду "Стан та перспективи виконання Концепції соціальної адаптації осіб з РВ. Виконання Конвенції ООН про права інвалідів у сучасних умовах".

2015-10-16

/Files/images/12118648_749351248526421_6347991220336635929_n.jpg

8-10 жовтня у Києві ВГО "Коаліція" провела Всеукраїнську нараду "Стан та перспективи виконання Концепції соціальної адаптації осіб з РВ. Виконання Конвенції ООН про права інвалідів у сучасних умовах". Ратифікована Україною Конвенція (далі – КПІ) зобов’язує державу визнавати усіх осіб з інвалідністю рівними перед законом і суб’єктами права – включно й тих, котрі не розуміють значення своїх дій і не можуть керувати ними. ООН негативно оцінив порушення Україною прав осіб з інвалідністю внаслідок психіатричних діагнозів за такими статтями КПІ: стаття 5 (рівність і недискримінація), 12 (рівність перед законом), 13 (доступ до правосуддя), 14 (позбавлення волі на підставі інвалідності), 17 (захист особистої цілісності), 19 (самостійний спосіб життя й залучення до місцевої спільноти, вибір місця проживання), 23 (право на сім’ю), 24 (право на освіту), 27 (право на роботу), 28 (право на соціальний захист, доступ до послуг), 29 (право голосу). Під час Наради підготовлено Звернення до Президента та Уряду щодо виконання рекомендацій Україні від Комітету ООН з прав осіб з інвалідністю (2015), розроблено стратегічних план діяльності Коаліції на наступні 5 років, а також план комплексної адвокації статті 19 вище зазначеної Конвенції, адже 34 тисячі людей з психіатричними діагнозами знаходяться в місцях несвободи. Окрім того, НДО обговорили кроки щодо подальшої спільної діяльності в умовах сучасної кризи. Серед учасників: Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю - Сушкевич В.М., з яким обговорено план взаємодії задля покращення становища людей з ІН в Україні, представники Секретаріату уповноваженого з прав людини, Міністерства соціальної політики, Представництва Європейського Союзу в Україні, місцевих органів виконавчої влади, комунальних закладів та недержавних організацій, вищих навчальних і дослідницьких закладів. Усього в нараді взяли участь 181 особа.

Кол-во просмотров: 448

Комментарии