ІПОТЕРАПІЯ.

2013-02-12

/Files/images/images-3.jpeg

Нова книга про можливості реабілітації. Автор академік Академії медичних наук Грузії, академік Академії технико-медічніх наук Російської Федерації, д.м.н., професор Димитрій Михайлович Цверава.

Дана книга – це перша спроба узагальнити існуючі дані по використанню коня з метою лікування, гартування і реабілітації. Основним автором книги є, академік Академії медичних наук Грузії, академік Академії технико-медічніх наук

Російської Федерації, д.м.н., професор Димитрій Михайлович Цверава – один з основоположників іпотерапії (райдтерапії) в світі. Будучи висококваліфікованим фахівцем лікувальної фізкультури і спортивної медицини, а також поряд з науково-педагогічною діяльністю він є професійним спортсменом-кінником (неодноразовим чемпіоном республіки по конкуру і триборству).

Протягом декількох років він вів тренерську роботу. Д.М. Цверава є суддею міжнародної категорії по кінному спорту. Така багатогранність, безумовно, сприяла широкому обхвату медико-біологічних і спортивно-лікувальних питань, пов'язаних з основами лікування верховою їздою.

У 60-х роках ХХ століття професор довгий час проводив успішне лікування іпотерапією. Використовуючи емпіричні дані і грунтуючись на досягненнях фізіології, патофізіології і кинезології, він став розробляти наукову сторону цього методу лікування.

Методологія професора Д. Цверава заснована на психологічних і рефлекторних механізмах. Для пояснення механізмів успішного лікування були вивчені умовні і безумовні рефлекси, які реалізуються за допомогою лабіринтових, мозочків і інших утворень центральної нервової системи. Для корекції відхилень м'язової системи були використані пізні статичні і стато-кінетічні рефлекси.

Все вище зазначене, стало науковою основою іпотерапії, представлено в даній книзі. Співробітники професора Д. Цверава на чолі з ним неодноразово запрошувалися до Москви для проведення семінарів, практичних занять і лекцій.

Основними їх пацієнтами були діти із сколіозом I, II ступенів, церебральним паралічем, неагресивною формою аутизму, синдромом дефіциту уваги і гіперактивності, також кардіологічні і неврологічні (ішемічна хвороба серця, парези, постінсультні стани) хворі, люди з різними травматологічними патологіями (переломи, вивихи і ін.) і ін. Професор Д. Цверава детально розробив різні методики проведення райдтерапії залежно від форм захворювань.

У книзі оповідається історія коняря і лікування верховою їздою. У написанні ряду глав брали участь відомі учені і фахівці. Окрім лікування і реабілітації після вищезазначених захворювань верхова їзда використовується як гартуючий засіб для фізично слабких дітей і юнаків, а також з метою превенції.

Книга ставить декілька завдань. Одним з них є широке впровадження райдтерапії в медичну практику, оскільки цей метод сприяє лікуванню багатьох захворювань, усуненню фізичних і фізіологічних недоліків, значно знижує кількість використовуваних фармакологічних препаратів, чим запобігає негативним побічним явищам.

Наступним завданням є об'єднання медиків, психологів, соціологів, педагогів і батьків з метою розробки спільних заходів в боротьбі проти недуг, як підростаючого покоління так і дорослого населення.

Справжня книга призначена для широкого кола професіоналів, зокрема, медичних працівників (педіатрів, неврологів, кардіологів, фахівців лікувальної фізкультури і спортивної медицини, травматологів, психіатрів і ін.), нейропсихологів, соціологів, педагогів, спортсменів, працівників фізкультури, спорту і інших фахівців, зацікавлених в популяризації здорового способу життя.

Академік Академії медичних наук Грузії і Академії технико-медічніх наук Російської Федерації, д.м.н., професор Гурам Бекая

__________________________________________________________________
З повагою,
Юлія Бевзенко

УВАГА!

ВИ МОЖЕТЕ ЗАМОВИТИ КНИГУ В НАВЧАЛЬНО-РЕАБІЛІТАЦІЙНОМУ ЦЕНТРІ "НАСІННЯ НАДІЇ"

Кiлькiсть переглядiв: 252

Коментарi