Зустріч з депутатом

2012-07-23

/Files/photogallery/751/В.С..jpg

На минулому тижні Бердичівська міськрайонна громадська організація «Навчально – реабілітаційний центр для неповносправних дітей«Насіння Надії» взяла активну участь у корисному і цікавому заході. А саме: в Житомирі у будинку культури УТОГ відбулася зустріч народного депутата Голови Комітету Верховної Ради України з питань соціального захисту пенсіонерів, ветеранів та інвалідів, Голови НАІУ Валерія Михайловича Сушкевича з представниками громадських організацій інвалідів, директорами підприємств, на котрих працюють інваліди, та спеціалістами соціальної сфери Житомирщини.

Як наголосив сам Валерій Михайлович, ця зустріч не була акцією передвиборчої кампанії. Головна її мета: вислухати турботи й проблеми людей з обмеженими можливостями та сприяти їх вирішенню. Всі бажаючі мали змогу викласти свої питання у письмовому вигляді, команда помічників народного депутата опрацьовувала записки, систематизувала та брала до уваги, щоб, зрештою, допомогти відшукати вихід з важкої ситуації для кожної людини, що цього потребувала. І жодне з цих питань не залишиться поза увагою і не матиме лише формальної відписки, а буде розглянуте та опрацьоване по суті. Деякі запитання були озвучені в залі і Валерій Михайлович відповідав на них опираючись на знання, досвід та законодавчу базу.

А всі теперішні турботи та біди інвалідів цей чоловік знає, як ніхто краще, бо ж понад 30 років працює над вирішенням соціальних питань найбільш незахищених верств населення, відстоює їх права, створює законопроекти, що мають покращити життя цих людей. До речі, всі створені ним закони, він пише сам, не перекладаючи цієї роботи на своїх підлеглих, намагаючись прописати їх досконало з чіткими механізмами впровадження в життя. То ж саме на таких зустрічах, Голова Комітету Верховної Ради України має змогу оцінити результати своєї праці, з’ясувати, у якій сфері вже вдалося навести лад, а які питання ще потребують вирішення і додаткового втручання, допомоги та впливу.

Атмосфера зібрання була щирою та відвертою. Оскільки самого поважного гостя теж не обійшли біди більшості присутніх в залі, на чому він неодноразово наголошував у своїй розмові, це був діалог між рівними людьми і зовсім не відчувалося якоїсь напруги і відмежування, як то часто буває при спілкуванні з іншими народними обранцями. Кожен був почутий і нікого не обійшли увагою. Усі, хто потребував допомоги від Валерія Сушкевича, відчули надію і впевненість в тому, що їм обов’язково допоможуть, в силу тих можливостей та повноважень, що має Голова Комітету Верховної Ради України з питань соціального захисту пенсіонерів, ветеранів та інвалідів.

Кiлькiсть переглядiв: 174

Коментарi