• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Всеукраїнська громадська організація «Коаліція захисту прав інвалідів та осіб із інтелектуальною недостатністю»

Всеукраїнська громадська організація «Коаліція захисту прав інвалідів та осіб із інтелектуальною недостатністю»

2013-01-28

/Files/images/00041fhf.jpg

Всеукраїнська громадська організація «Коаліція захисту прав інвалідів та осіб із інтелектуальною недостатністю»

Свідоцтво Мінюсту про реєстрацію об'єднання громадян № 2069 від 31 березня 2004 року, Ід. код 26521104 м. Київ, вул. ІІІота Руставелі, 39/41, оф.801, тел.: +38 044 496-52-92, +38 067 659-29-36, vgo.coalition@gmail.com
_________________________________________________________________________________________________

Шановні законні представники осіб з розумовою відсталістю!

Восени 2012 року владою видано Наказ1 про визначення потреб населення певного села, селища, міста у соціальних послугах: залежно від виявлених потреб будуть виділятися кошти для надання соціальних послуг у вашому населеному пункті. Проте, думку тих, кому соціальні послуги потрібні, не запитують. Влада планує самостійно, без вашого відома, визначати, які соціальні послуги вам потрібні. Замкнене коло: ви не заявляєте про свою потребу, значить її не існує, кошти для неї планувати не треба.

Зрозуміло, від вашої цьогорічної заяви результат наступить лише через декілька років. Усі ми, батьки та законні представники людей з розумовою відсталістю (РВ), маємо порахувати, скільки гарантованих соціальних послуг треба нашим дітям тепер і особливо у майбутньому, коли нас не стане. Порахуємо для кожної особи окремо і для всіх сумарно по Україні, і будемо настійно вимагати від національної влади виконувати свої зобов’язання - принаймні, створити у кожному населеному пункті чергу на забезпечення наших дітей соціальними послугами.

ВГО «Коаліція захисту прав інвалідів та осіб із інтелектуальною недостатністю» створена батьками і матерями саме для переговорів з національною владою про державну допомогу нашим дітям, усього нас - 34 тисячі зі 113 організацій. Без конкретних підтверджених цифр про потребу наших дітей у послугах ніхто нас не стане слухати.

Тому пропонуємо вам взяти участь в Акції «Сприяння органам соціального захисту у визначенні потреб населення адміністративно-територіальних одиниць у соціальних послугах», яка проходитиме у вашому місті за участі вашої громадської організації.

Учасники акції пишуть індивідуальні заяви до місцевого управління праці та соціального захисту населення про потреби особи з РВ у соціальних послугах із затвердженого переліку з 15 послуг2. Заявивши про потребу у певній послузі особи з РВ, його законний представник повинен бути готовий, по-перше, обґрунтувати цю потребу, по-друге, зустрітися з фахівцем управління для підтвердження оцінки.

Зразок заяви подано на наступній сторінці. Заповнена Вами заява разом з іншими будуть зібрані громадською організацією, членом якої Ви є, та спільно подані до місцевого управління праці та соціального захисту. Просимо заповнити також Відривний талон - його Ваша громадська організація залишить у своїй базі даних для підрахунків потреб у соціальних послугах осіб з РВ у Вашому населеному пункті. Ми зберемо цифри по всій Україні і офіційно подамо вимогу планувати кошти на соціальні послуги для-наших дітей з РВ.

За Наказом, визначення потреб у соціальних послугах проводиться місцевими органами соціального захисту протягом січня-лютого кожного року, тому потрібно обов’язково подати заяву не пізніше 31 січня 2013 року.

Тільки спільними зусиллями ми зможемо добитися кращих послуг для своїх дітей з РВ!

З обома нормативними актами можна познайомитися на веб-сторінці Міністерства соціальної політики: http://zakonl.rada.gov.ua/laws/shovv/zl614-12;

http://mlsp.kimi.gov.ua/labour/control/iik/publish/article;jsessionid=ElB9CD9D187A6CB097A6943C0F 20ElEF?art_id=145770&cat_id=102037, або у Вашій громадській організації.

____________________
1 Наказ Міністерства соціальної політики України від 15 жовтня 2012 р. №648 Про затвердження Методичних рекомендацій визначення потреб населення адміністративно-територіальної одиниці у соціальних послугах.

2 Наказ Міністерства соціальної політики України від 3 вересня 2012 р. №537 Про затвердження Переліку соціальних послуг, що надаються особам, які перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть самостійно їх подолати.

Документи, котрі треба заповнити

Кiлькiсть переглядiв: 583

Коментарi

  • iwufolahpegvi

    2017-10-03 02:42:35

    [url=http://20mg-levitraforsale.com/]20mg-levitraforsale.com.ankor[/url] usbuy-ventolin.com.ankor http://generic-levitracheapest-price.com/...

  • aiwonhe

    2017-10-03 00:12:18

    [url=http://20mg-levitraforsale.com/]20mg-levitraforsale.com.ankor[/url] usbuy-ventolin.com.ankor http://generic-levitracheapest-price.com/...